Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A májfunkció javítása
  2024-02-04 19:01:24, vasárnap
 
  A májfunkció javítása egyszerű módszerekkel és egészséges táplálékokkal - gyógynövények, fokhagyma, gyökérzöldségek, zöld leveles zöldségek

Amennyiben a májunk jól, azaz egészségesen működik, akkor voltaképpen minden rendben van, elmondhatjuk, hogy egészségesek vagyunk. Hiszen a jó májfunkciók fokozzák az energiaszintet, hatására a bőrünk szép lesz, erősebb lesz az immunrendszerünk, nem kell fertőzésektől és betegségektől tartanunk, jobb lesz a hangulatunk és nagyobb orális egészségnek is örvendhetünk.

A májra nagyon sok feladat hárul, többek között a vér szűrése, az epetermelés, ezen kívül segít a tápanyagok mennyiségét optimális szinten tartani, emellett tárolja azokat a vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyekre a szervezetünknek szüksége lehet. Feladatai közé tartozik a triglicerid- és a koleszterintermelés, illetve az elfogyasztott szénhidrátok glükózzá alakítása.

Ha valamilyen májbetegségben szenvedünk, akkor sokféle tünettel kell számolnunk, ide tartozik a hasi fájdalom, a sárgaság, a hányinger, a fogyás, a hányás, az étvágytalanság és a gyengeség. A további szimptómákhoz tartozik a zavartság, a koncentráció hiánya, a székrekedés, a fokozott izzadás, a sötét széklet és vizelet, a boka és a láb duzzanata, illetve a hormonális egyensúlytalanság is jele lehet, hogy valami gond van ezzel a szervünkkel.

A májfunkciókat és a máj működését egyes ételek és italok is jelentősen ronthatják. Ebbe a csoportba tartozik például a túl sok alkohol és koffein, a finomított lisztek, a cukros ételek és italok, a hidrogénezett olajokból és a mesterséges élelmiszerekből készített ételek és italok, a feldolgozott húsok.

A májfunkció javítására a legjobb, ha minél több alkalommal gyulladáscsökkentő táplálékokat fogyasztunk. Ilyenek például a savanyúságok, azaz a probiotikumokban gazdag ételek. Ezek a táplálékok elősegítik a jó bélbaktériumok elszaporodását és ezzel is biztosítják a bél egészségét.

A zöld leveles zöldségek - spenót, mángold, kelkáposzta - nemcsak antioxidáns, hanem remek gyulladáscsökkentő hatással is rendelkeznek, ezen kívül megnövelik a szervezetben a glutationszintet is, ami pedig azért hasznos, mert így kevesebb szabad gyök keletkezik a szervezetben. Kiváló mangán-, kálium- és magnéziumforrások. Klorofillt is tartalmaznak, amely segíti a májat a mérgező nehézfémek semlegesítésével.

A gyökérzöldségek közül a cékla sok antioxidánst és tápanyagot, például folátot, betalaint, rostot, mangánt, káliumot, A-vitamint és C-vitamint tartalmaz. Javítja az enzimatikus aktivitást és serkenti az epe áramlását, amely lebontja a mérgező salakanyagokat, hogy gyorsabban kivezesse azokat a szervezetből.

Egyes gyógynövények is nagyon alkalmasak arra, hogy megnöveljék a szervezetben a glutationszintet és ezzel csökkentsék a szervezetben a gyulladást. Gyógynövények, amelyek alkalmasak a gyulladáscsökkentésre: kurkuma, oregánó, koriander, petrezselyem.

A zöld tea katekin nevű vegyületekben gazdag. Ezek a vegyületek antioxidáns hatással rendelkeznek, amelyek csökkentik a szervezetben az oxidatív stresszt és a májkárosodás esélyét.

A legtöbb gyümölcs szintén magas antioxidánstartalommal rendelkezik, ami biztosítani tudja a szervezet és a máj számára a szükséges elektrolitokat, például a magnéziumot, a kalciumot és a káliumot.

A keresztesvirágú zöldségek közé tartozik a kelbimbó, a brokkoli, a karfiol, a kelkáposzta. Fitonutrienseket, flavonoidokat, karotinoidokat tartalmaznak, amelyek segítenek semlegesíteni a toxinokat. Glükozinolátokban is bővelkednek. Ezek a kéntartalmú vegyületek metabolitokká bomlanak, amelyek enzimatikus reakciókat váltanak ki. Ezek pedig segítenek a méregtelenítésben és a nehézfémek kiürítésében. Ezek az enzimek az emésztést is segítik. Fontos, hogy a keresztesvirágú zöldségeket egészséges zsírokkal kombináljuk a zsírban oldódó vitaminok jobb felszívódása érdekében.

A citrom és a lime citromsavat, káliumot, C-vitamint és bioflavonoidokat tartalmaz. Ezek a tápanyagok javítják az energiaszintet, fokozzák a máj méregtelenítését és csökkentik a gyulladást. A grépfrútban a legnagyobb koncentrációjú flavonoid a naringin, amely antioxidáns hatással védi a májat a sérülésektől.

A fokhagyma allicinben gazdag. Ez egy olyan kénvegyület, amely remek természetes antibiotikum, illetve gombaellenes hatással is rendelkezik. Szelént is tartalmaz, amely egy méregtelenítő ásványi anyag.

Gyógynövények közül a következők járulnak hozzá a máj méregtelenítéséhez: kurkuma, pitypanggyökér, koriander, máriatövis és gyömbér.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: probiotikumokban, glutationszintet, méregtelenítését, immunrendszerünk, fitonutrienseket, semlegesítésével, bioflavonoidokat, szervezetünknek, keresztesvirágú, élelmiszerekből, gyökérzöldségek, étvágytalanság, energiaszintet, elektrolitokat, koncentrációjú, pitypanggyökér, májbetegségben, elszaporodását, karotinoidokat, salakanyagokat, bélbaktériumok, szimptómákhoz, hidrogénezett, betegségektől, táplálékokkal, májfunkciókat, fertőzésektől, flavonoidokat, gyógynövények, metabolitokká, semlegesíteni, vegyületekben, méregtelenítő, elfogyasztott, rendelkeznek, egészségesen, májfunkció javítása, bőrünk szép, májra nagyon, tápanyagok mennyiségét, szervezetünknek szüksége, elfogyasztott szénhidrátok, hasi fájdalom, további szimptómákhoz, koncentráció hiánya, fokozott izzadás, sötét széklet, hormonális egyensúlytalanság, csoportba tartozik, finomított lisztek, cukros ételek, hidrogénezett olajokból,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  képre írva  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Szép estét  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Kerüld el az evangélium örömén...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Szép álmokat!  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png nő  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Hiányzik  Leonardo da Vinci gondolata  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Png csokor  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Png lepke  Png lepke  Julian Brass gondolata  Akarat  Kellemes délutánt kívánok  Soha ne kedvezz...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Tanuld meg ezt a versemet  Julian Brass gondolata  Png telefon  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  A sors  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam Krisztinától  Png virág  Reménység és erő Krisztustól e...  Gonosz démon-álarc  Fehér virág  képre írva  Facebookon kaptam  Png csokor  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Esti kép  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Nem számIt  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Adakozás  Mi lenne ha  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Akarat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Akarat  Png rózsa csokor  Idő  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png cica  Fehér virág  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva 
Bejegyzés Címkék
májfunkció javítása, bőrünk szép, májra nagyon, tápanyagok mennyiségét, szervezetünknek szüksége, elfogyasztott szénhidrátok, hasi fájdalom, további szimptómákhoz, koncentráció hiánya, fokozott izzadás, sötét széklet, hormonális egyensúlytalanság, csoportba tartozik, finomított lisztek, cukros ételek, hidrogénezett olajokból, mesterséges élelmiszerekből, feldolgozott húsok, májfunkció javítására, probiotikumokban gazdag, táplálékok elősegítik, zöld leveles, mérgező nehézfémek, gyökérzöldségek közül, enzimatikus aktivitást, mérgező salakanyagokat, vegyületek antioxidáns, oxidatív stresszt, májkárosodás esélyét, legtöbb gyümölcs, szükséges elektrolitokat, keresztesvirágú zöldségek, kéntartalmú vegyületek, nehézfémek kiürítésében, keresztesvirágú zöldségeket, zsírban oldódó, lime citromsavat, tápanyagok javítják, legnagyobb koncentrációjú, fokhagyma allicinben, olyan kénvegyület, méregtelenítő ásványi, következők járulnak, probiotikumokban, glutationszintet, méregtelenítését, immunrendszerünk, fitonutrienseket, semlegesítésével, bioflavonoidokat, szervezetünknek, keresztesvirágú, élelmiszerekből, gyökérzöldségek, étvágytalanság, energiaszintet, elektrolitokat, koncentrációjú, pitypanggyökér, májbetegségben, elszaporodását, karotinoidokat, salakanyagokat, bélbaktériumok, szimptómákhoz, hidrogénezett, betegségektől, táplálékokkal, májfunkciókat, fertőzésektől, flavonoidokat, gyógynövények, metabolitokká, semlegesíteni, vegyületekben, méregtelenítő, elfogyasztott, rendelkeznek, egészségesen, savanyúságok, tartalmaznak, koncentráció, szervezetben, antioxidánst, feldolgozott, egészségesek, szervezetből, elmondhatjuk, táplálékokat, sérülésektől, antibiotikum, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4963
  • e Hét: 29854
  • e Hónap: 61340
  • e Év: 266041
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.